Posted on

Wanneer u een bedrijf runt, neemt uw risicoblootstelling toe. Als u zelfstandige bent, kan de uitkomst van deze risico’s ernstige gevolgen hebben.

Verzekering voor zelfstandigen

Uit een enquête van Qdos blijkt dat meer dan de helft of 53% van de zelfstandigen niet denkt dat ze een verzekering nodig hebben. Hoewel er een verschil is tussen denken dat je het niet nodig hebt en het hebben, zegt 29% dat ze helemaal geen verzekering hebben.

Als u een klein bedrijf bent of een freelancer die werkt als een onafhankelijke aannemer, vragen klanten nu een verzekering voordat ze u inhuren. Het kennen van uw aansprakelijkheidsbelasting en verzekeringsvereisten kan u dus beschermen tegen financiële verliezen en mogelijke rechtszaken. Het probleem is dat de meeste kleine bedrijven en onafhankelijke contractanten zich niet volledig bewust zijn van hun verplichtingen.In een gemaild persbericht bespreekt SebMaley, CEO van Qdos, de risico’s en verplichtingen voor zelfstandigen.

Maley zegt: “Zelfstandigen worden dagelijks blootgesteld aan allerlei risico’s – veel daarvan hebben ze niet onder controle en kunnen het niet zien aankomen.

 

 

Bij het runnen van een klein bedrijf, is er geen ontkomen aan het feit dat u mogelijk een ongeluk heeft en niet kunt werken, een fout kunt maken waarvoor u aansprakelijk bent of zelfs door de fiscus wordt onderzocht. ”

Maley voegt eraan toe dat als een klein bedrijf niet de juiste verzekering heeft, de eigenaar persoonlijk aansprakelijk kan zijn. En vaak zijn de kosten hoger dan de eigenaren zich kunnen veroorloven, wat ertoe kan leiden dat het bedrijf wordt stilgelegd.Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn dus een must.

De reden voor het niet kopen van een verzekering

Verrassend genoeg is kosten niet de belangrijkste reden om geen verzekering te kopen. Hoewel slechts 25% het te duur vindt, denkt de meerderheid of 53% niet dat ze het nodig hebben.

De redenen waarom zelfstandigen geen verzekering kopen:

  • 53% denkt niet dat ze het nodig hebben
  • 25% vindt het te duur
  • 17% heeft er nog nooit over nagedacht
  • 8% wil het kopen
  • 1% kan het juiste beleid niet vinden
  • 1% zegt dat ze zelfverzekerd zijn
  • 5% gaf ‘andere’ redenen aan

Uit het onderzoek bleek ook dat 71% van de respondenten ten minste één verzekeringsvorm heeft. En de meest voorkomende polis onder deze groep is een WA-verzekering.Bovendien heeft 95% van degenen die meer dan $ 61K verdienen meer kans op een verzekering, terwijl degenen die onder dat bedrag verdienen minder kans hebben (63%) om een polis te hebben.

Verzekering in het freelance tijdperk

Dat is niet altijd het geval, maar als een klant een verzekering nodig heeft, moet je deze kopen of zijn baan verliezen. Steeds meer klanten vragen om verzekering vanwege het werk dat freelancers uitvoeren.Dit is vooral het geval voor freelancers die werken met gevoelige gegevens in de gezondheidszorg, de financiële sector en de beveiligingssector. Nu hoogopgeleide en gespecialiseerde freelancers deel uitmaken van het personeelsbestand, zal verzekering steeds meer een vereiste zijn. En als het een big-ticket-project is dat naleving vereist, zal het zeker een verzekering vereisen.

Als een klant een verzekeringswinkel nodig heeft, omdat er veel betaalbare opties zijn. Geef niet gewoon op zonder eerst te controleren wat beschikbaar is in uw prijsklasse. U kunt online kijken welke aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers er zijn en wat je ervoor kunt betalen.